Notarissen vergelijken

[ notarissen-vergelijken.eu ]

Prijsvergelijking

Wie notarissen wil vergelijken, doet dat meestal met het oog op de tarieven. Besef dat een eerlijke vergelijking alleen mogelijk is als het om exact dezelfde dienst gaat. Dat is bijvoorbeeld het geval bij standaard hypotheekakten en standaard testamenten.

Hoe kan ik tarieven vergelijken?

Vergelijken van de notariskosten of tarieven Allereerst kunt u enkele notarissen in uw directe omgeving opbellen. In plaats daarvan kunt u ze ook een e-mail sturen. Op veel notariswebsites zijn formulieren aanwezig om een offerte of prijsindicatie op te vragen.
Een andere mogelijkheid is het gebruikmaken van een dienst die u in één keer een aantal offertes toestuurt.
Er zijn ook bedrijven actief die online direct (na ingave onderwerp en regio) notarissen voor u op een rijtje zetten. Opvallend is dat de diverse vergelijkers niet met dezelfde resultaten komen. De uitkomsten geven u in ieder geval een uitgangspunt voor verdere selectie. Bekijk ook de beoordelingen van de notariskantoren.

Nog goedkoper: online opstellen akten

Voor de eenvoudigste testamenten of samenlevingscontracten volstaat het online beantwoorden van een aantal vragen. Op basis van de antwoorden die u invult, wordt het document opgesteld. De Hema bijvoorbeeld levert zo'n dienst. Het passeren van de akte moet wel door een echte notaris gebeuren.

Nadelen van het vergelijken / waarop letten?

Het vergelijken van tarieven is alleen zinvol als het gaat om werkzaamheden die exact gelijk zijn. Hebt u maatwerk nodig, dan wordt het lastiger. Niet op de laatste plaats omdat in dat geval naast prijsvergelijking ook kwaliteitvergelijking een rol speelt.
Houd rekening met de vestigingsplaats van het notariskantoor; reistijd en reiskosten horen ook deel uit te maken van de vergelijking.

Zoeken naar een notaris

Notarissen vermelden hun expertise op hun website. U kunt er gericht naar zoeken. Stel u wilt een notaris vinden in Eindhoven voor het oversluiten van een hypotheek. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Google: notaris oversluiten hypotheek eindhoven
Of zoek bij een notaris bij Kon. Notariële BeroepsorganisatieBesparen op kosten notaris door vergelijken